A lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve 195 db új kuka

Sajtó-, média- és társadalmi kapcsolatok. | 2022-07-21 23:14:10

A Budapesti Közművek új helyszíneken, további 195 db kukát helyez ki(x)

A Budapesti Közművek keretében önálló szakmai tevékenységet folytató FKF Köztisztasági Divízió a következő hetekben - a lezajlott szakmai elemzések alapján, a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve -, új helyszíneken további 195 darabbal növeli Budapest mind a 23 kerületében a közterületi edények számát.

Az FKF az elmúlt egy hónapban már 150 új helyszínre helyezett ki hulladékgyűjtő edényt a fővárosban, a kukák telepítése július 7-ig teljes körűen megvalósult. Ezen folyamat következő lépése
további 195 hulladékgyűjtő edény kihelyezése. Mint a korábbi bejelentésben is szerepelt, a Társaság a nyári hónapokban is kiemelten figyeli a közterületi hulladékgyűjtők kihasználtságát. A pandémiás időszak lezárultával és a jó idő beálltával megélénkült gyalogosforgalom és közterülethasználat, a fővárosi parkokban megnövekedett látogatószám, a Budapestre visszatérő turizmus, valamint az ismét egyre népszerűbb szabadtéri sport és szabadidős tevékenységek, rendezvények, közösségi összejövetelek alapján az FKF szakemberei indokoltnak látták további gyűjtők kihelyezését. A Budapesti Közművek ennek alapján, - a kerületektől, és a lakosságtól is beérkezett jelzéseket is figyelembe véve, - döntött a további 195 db új kuka felszereléséről, Budapest mind a huszonhárom kerületére kiterjedően.

Az edények jellemzően olyan új helyszínekre kerülnek ki, ahol korábban nem volt közterületi szemetes, ugyanakkor az elmúlt időszakban megnövekedett napi gyalogos- és turistaforgalom, valamint megváltozott közterülethasználati folyamatok mellett jelenlétük nagy mértékben hozzájárulhat a köztisztaság fenntartásához.

Az új helyszínek listája megtekinthető a Budapesti Közművek honlapján, a

https://www.budapestikozmuvek.hu/uj-kozteruleti-hulladekgyujto-edenyek-helyszinei-budapesten oldalon.

Szelektív hulladékgyűjtés információk, ügysegéd, környezettudatos életmód(x) Reklám

 

(x) Reklám

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 

(x) Reklám

 

  

 

Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven