Fajtakísérlet közel 1 milliárd forintból

Sajtó-, média- és társadalmi kapcsolatok. | 2024-06-11 12:48:35

Csaknem 1 milliárd forintból fejleszt, majd oktat fajtakísérleti és fajtakitermesztő állomásain a Nébih(x)

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közel 1 milliárd forintot kapott fejlesztésre és oktatásra. Ezt a pénzt modernizációs munkákra használják négy állomáson: Monorierdőn, Pölöskén, Székkutason és Tordason. A cél új eszközök beszerzése és az infrastruktúra felújítása, ideértve erőgépeket, betakarítógépet és meteorológiai állomásokat. Ezek az állomások bemutatókat tartanak, ahol elméleti és gyakorlati programokon keresztül osztják meg az eredményeket.

Mit jelent a fajtakísérlet?

A fajtakísérleti azt jelenti, hogy különböző növényfajtákat tesztelnek és vizsgálnak, hogy meghatározzák, melyikük a legmegfelelőbb adott környezeti és termőhelyi feltételek között. Ezek a kísérletek segítenek a jobb terméshozam elérésében, a betegségeknek ellenállóbb fajták kiválasztásában, valamint a gazdálkodóknak nyújtanak információt arról, hogy melyik fajta lesz a legmegfelelőbb az adott területen való termesztéshez. A fajtakísérletek általában különböző paraméterek alapján vizsgálják a növényeket, mint például a terméshozam, a betegség- és kártevőállóság, valamint az ökológiai és agronómiai tulajdonságok.

 

A kormány a tanulás egész életen át tartó folyamatát támogatja, és ennek részeként támogatja a bemutatóüzemeket. A Nébih által végzett kutatások nagy hatással vannak a mezőgazdasági teljesítményre és a termések minőségére, ami javítja az élelmiszerbiztonságot. Az új fajták és technológiák megismertetése segíti a gazdálkodókat a hatékonyabb termelésben és a fenntarthatóbb mezőgazdaságban.

A projekt 2025 szeptemberére fejeződik be, és többek között új eszközökkel és technológiákkal bővíti a fajtakísérleti és fajtakitermesztő állomásokat, hogy segítse a gazdákat a hatékonyabb termelésben és a fenntarthatóság előmozdításában.

https://portal.nebih.gov.hu/-/csaknem-1-milliard-forintbol-fejleszt-majd-oktat-fajtakiserleti-es-fajtakitermeszto-allomasain-a-nebih(x) Reklám

(x) Reklám

 

 

(x) Reklám

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 

(x) Reklám

 

  

 

Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven