2024-es nyaralási trendek Magyarországon

Sajtó-, média- és társadalmi kapcsolatok. | 2024-05-15 15:40:22

Az 2024-es nyaralási trendeket bemutató felmérés alapján a magyarok utazási kedve jelentős növekedést mutat az előző évhez képest. A Tárki által készített kutatás rávilágít arra, hogy a koronavírus-járvány utáni időszakban az emberek visszanyerték utazási kedvüket, sőt, új dimenzióba léptek. A kutatás eredményei alapján a következő pontokban foglalható össze, mi várható 2024-ben a nyaralások terén:(x)

 • A válaszadók több, mint fele (54%) egy alkalommal, több, mint negyede (26%) két alkalommal, 11 százaléka három alkalommal, míg 9 százaléka négy vagy több alkalommal utazott az elmúlt évben több napra belföldre vagy külföldre.
 • Ebben az évben az utazók 54 százaléka ugyanannyiszor tervez útra kelni, mint tavaly, 32 százalék kevesebb, 14 százalék viszont több alkalommal.
 • A férfiak 43 százaléka, míg a nők csak 29 százaléka szeretne idén utazni.
 • Településtípus alapján a budapestiek 56 százaléka, a városiak és a községekben lakók 31-31 százaléka tenne ugyanígy.
 • Az idősebb korosztály visszafogottabban tervez vakációt, a fiatalabbak és a középkorúak viszont hasonló mértékben vágynak a kikapcsolódásra.
 • A magyarok körében továbbra is verhetetlen a Balaton, a válaszadók 76 százaléka szeretne idén a Balatonnál nyaralni.
 • A válaszadók több mint ötöde (21%) viszont úgy válaszolt, hogy anyagi okok miatt nem tud eljutni idén a Balatonra.
 • A főváros iránti érdeklődés tovább növekedett, köszönhetően a sikeres belföldi kampányoknak.
 • A válaszadók majdnem háromnegyede (69%) szeretne idén Budapestre látogatni.

 

 1. Növekvő utazási kedv: A kutatás alapján látszik, hogy az emberek utazási kedve jelentősen megnőtt az előző évhez képest. A koronavírus-járvány okozta korlátozások enyhülése után az emberek újra éreznek bizalmat az utazás iránt, és sokan terveznek hosszabb-rövidebb kiruccanásokat. A rendszeresen utazók aránya is emelkedett, ami azt jelzi, hogy a turizmus iránti érdeklődés visszatért vagy akár megerősödött a járvány előtti időszakhoz képest.

 2. Balaton a legkedveltebb célpont: A Balaton továbbra is a legnépszerűbb belföldi nyaralási célpont marad. A magyarok többsége tervezi, hogy időt tölt a Balatonnál, és a válaszadók nagy része megfontolja a Balatonra utazást. Ez részben a Balaton sokszínű kínálatának, gyönyörű tájainak és sokféle szabadidős tevékenységének köszönhető.

 3. Növekvő érdeklődés Budapest iránt: Budapest iránti érdeklődés is növekszik, amit részben a sikeres belföldi turizmus kampányoknak tulajdoníthatunk. A válaszadók nagy része tervezi, hogy idén ellátogat a fővárosba. Ez a tendencia arra utal, hogy Budapest turisztikai vonzereje mind a belföldi, mind a külföldi utazók számára növekszik.

 4. Árak emelkedése és infláció hatása: Az árak folyamatos emelkedése aggodalmat kelt az emberekben, különösen a szálláshelyeknél és az éttermekben. Az emberek aggódnak az áremelkedések miatt, és ez befolyásolhatja az utazási döntéseiket és költéseiket. Emellett az infláció hatása is érezhető az utazási költségekben, ami további kihívásokat jelent az utazási tervek megvalósításában.

 5. Éttermi látogatások: Az éttermi látogatások népszerűsége változatlan marad, bár az árak emelkedése hatással lehet rájuk. Az emberek többsége évente legalább egyszer étterembe látogat, és ez az arány változatlan marad az előző évekhez képest

  forrás: Everguest
   

 

Varázslatos Adria: az élvezetes nyaralások csábítása a magyar utazók körében
Az Adriai-tenger partjainak felfedezése is népszerű marad a magyar turisták körében. A varázslatos tengerparti városok, az érintetlen öblök és a kristálytiszta víz vonzza az utazókat, akik a nyugodt pihenést, a kulturális látnivalókat és az aktív kikapcsolódási lehetőségeket keresik. Az Adriai-tenger partvidéke továbbra is vonzza a magyar turistákat, akik élvezik az itteni nyaralásokat és felfedezéseket. https://www.horvatlaguna.hu/(x) Reklám

(x) Reklám

 

 

(x) Reklám

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 

(x) Reklám

 

  

 

Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven