15 Milliárd a Turizmusért

Sajtó-, média- és társadalmi kapcsolatok. | 2024-04-23 10:54:23

vidéki vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének támogatása(x)

Budapest, 2024. április 23., kedd (MTI) - Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden bejelentette, hogy indul a turisztikai ágazati szereplők versenyképességét célzó támogatási program, mely 15 milliárd forintos keretösszeggel rendelkezik.

Az új támogatási program három pilléren nyugszik, melyek középpontjában a szolgáltatások minőségének javítása és a vidéki szolgáltatók gazdasági élénkítése áll. Az első pillér célja a vidéki vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének támogatása, melyre 13 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre. Emellett 1 milliárd forintot fordítanak a Tourinform irodák korszerűsítésére, valamint további 1 milliárd forintot a kávéházi cigányzene megőrzését szolgáló Muzsikáló Magyarország 2024 Programra.

A miniszter kiemelte, hogy a turizmus stratégiai ágazatnak számít, mely kulcsfontosságú szerepet játszik a gazdasági növekedésben. A versenyképesség fejlesztése érdekében indított támogatási programok kiemelt jelentőséggel bírnak.

A program részleteiről és a jelentkezési lehetőségekről további információk hamarosan elérhetőek lesznek az illetékes hatóságok weboldalán.

(Forrás: MTI)

hvk \ egr \ gkv \ brr
MTI 2024. április 23., kedd 10:38(x) Reklám

(x) Reklám

 

 

(x) Reklám

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 

(x) Reklám

 

  

 

Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven