Fellendülésre számíthatnak a házhoz szállító éttermek

Sajtó-, média- és társadalmi kapcsolatok. | 2023-06-03 21:15:18

Mérséklődő gazdasági nyomás és egy giga-alkalmazás erősíti az étel-házhozszállítás piacát(x)

A vendéglátóipar tavaly komoly kihívásokkal nézett szembe a gazdasági válság, energiaárak és alapanyag-árak emelkedése miatt. Ez vezetett sok étterem bezárásához, különösen az étel-házhozszállítás területén. Azonban idén tavasszal a vendéglátóipari piac normalizálódik, és némi fellendülést is várhatunk a nyári időszakban. A tavalyi nehézségek után a vendéglátóipar szereplői remélhetőleg élvezhetik a stabilizálódó piaci környezetet, és visszanyerhetik a válság előtti állapotot.


„Mostanra letisztult a piac és akik talpon tudtak maradni, változtattak az étlapon, az áraikon vagy a szolgáltatásaik minőségén. Az elmúlt időszak a stagnálásé volt, de a nyárra egy kis fellendülésre is számítunk. A nyári időszakban az augusztus a legerősebb hónap, idén is ekkor várunk nagyobb forgalmi növekedést” - tette hozzá a Falatozz.hu cégvezetője.

Veres Dániel azt is elmondta, a visszaesés a fogyasztók rendelési szokásain is erőteljesen érezhető volt.

„2022. második félévében a középső ársávba tartozó, árrugalmas ételek rendelése esett a leginkább vissza, míg az olcsóbb, kalóriadúsabb ételek – mint sültkrumpli, a hamburgerek vagy a palacsinta – rendelése megnövekedett, de ugyanez igaz a prémium kategóriás fogásokra is. Ezzel egyidejűleg csökkent a rendelések gyakorisága is, a kosárérték azonban az infláció miatt nőtt” - fejtette ki a cégvezető.

A Simple alkalmazás május 15-től beépítette a Falatozz.hu ételrendelési szolgáltatást az inapp szolgáltatásai közé. Ennek eredményeként több mint 2,7 millió Simple-fiók felhasználó érheti el az éttermek kínálatát az alkalmazáson keresztül. Az ételrendelési lehetőség mellett a Simple alkalmazás más szolgáltatásokat is nyújt, például autópálya-matrica, parkolójegy, közlekedési mobiljegy és csekkbefizetés. Az alkalmazás az elmúlt időszakban jelentős növekedést tapasztalt, amely a koronavírus-járvány hatására bekövetkezett digitalizáció és az alkalmazásban elérhető szolgáltatások bővülése miatt következett be. Az ételrendelési lehetőség további előnyt kínál az éttermeknek, és a felhasználóknak egy letisztult és felhasználóbarát platformon keresztül teszi elérhetővé a kínálatokat.

 

Fotók (forrás: Simple.hu)(x) Reklám

 

(x) Reklám

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 

(x) Reklám

 

  

 

Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven