Hivatalos: a termék biztonsággal fogyasztható

Sajtó-, média- és társadalmi kapcsolatok. | 2023-05-13 17:34:05

Újra polcokon a korábban betiltott Air7 vitamin(x)

Magyarországon is újra kapható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által tavaly nyáron a vásárlók megtévesztése miatt betiltott Air7 vitamin. A korábban a „tüdő vitaminja” védjeggyel forgalmazott étrend-kiegészítőről lekerült a vitatott termékmegjelölés, de változatlan összetételben került vissza a boltok polcaira. Bebizonyosodott, a Romániában hatalmas népszerűségnek örvendő Air7 megfelel minden egészségügyi előírásnak.

2021 decemberében közérdekű bejelentésre indítottak hatósági ellenőrzést a Nébih szakemberei, melynek eredményeként 2022 júliusában elrendelték az Air7 termékek forgalomból való kivonását a vásárlók megtévesztése miatt. A hivatal akkori indoklása szerint „az air7 tüdő vitaminja étrend-kiegészítő egyetlen összetevője esetében sem igazolt, hogy az a tüdő egészségét támogatná, különösen egy a tüdőt érintő járvány idején felmerülő fokozott kockázat esetén.”

Az étrend-kiegészítőt a forgalmazó cég a Nébih határozatát követően közel egy évvel változatlan összetételben hozta ismét forgalomba. A patikákban, bioboltokban és az interneten egyaránt újra elérhető Air7 vitamin csomagolásáról csupán a vitatott termékmegjelölés került le. A régi termék így új köntösben juthat el a lakossághoz.

Ezzel célba ért a forgalmazó vállalat kitartása, és egyúttal megerősítést nyert az is, hogy a termék biztonsággal fogyasztható és tájékoztatója a jelenlegi formájában biztosan nem tartalmaz félrevezető állítást.

Az Air7 vitamin
Romániában a Magyarországon betiltott védjeggyel kapható, az ottani illetékes hatóságok nem találtak kifogásolnivalót abban.

Az étrend-kiegészítő a román piacon az egyik legnépszerűbb a saját termékkategóriájában. A vitamin volt a támogatója nemrég egy neves egészségügyi konferenciának, a kórházakban gyakran adják betegeknek, és az orvosok is egyre nagyobb számban írják fel azt a pácienseknek, miközben a felhasználók túlnyomó többsége pozitív visszajelzéseket ad a vitamin hatásairól.

Fotók (forrás: Air7)(x) Reklám

 

(x) Reklám

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 

(x) Reklám

 

  

 

Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven