A zöld agyag a bőr legjobb barátja

Sajtó-, média- és társadalmi kapcsolatok. | 2023-03-10 12:31:13

Fertőtlenít, nyugtat, harmonizál és bársonyossá tesz a tengeri zöld agyag.(x)

Fertőtlenít, nyugtat, harmonizál és bársonyossá tesz a tengeri zöld agyag, amit egyre gyakrabban emlegetnek a bőr védőszentjeként. Az agyaggal és a biodinamikus termelésből származó növényekkel készített kozmetikumok a bio és az organikus termékeknél is magasabb szintet képviselnek, hiszen azon túl, hogy alkotóelemei természetesek, a fókusz a gyártás elejétől a végéig a Föld egészségén van. Sárközy Ágota, az Argital Magyarország vezetője arról beszélt, hogy a tudatosság csúcsa az, amikor egy márka termékei nem csak alapanyagaikban egészségesek, természetesek, hanem már az elkészítés folyamata is környezettudatos, hiszen ezzel is az emberek egészségét támogatja.

Bőrünk az emberi szervezet legnagyobb szerve, amire ha nem vigyázunk kellőképpen, azzal hosszú távon visszafordíthatatlan folyamatokat indíthatunk el benne. A bőr egészsége és működőképességének megőrzése szempontjából kiemelten fontos a változatos és kiegyensúlyozott étrend, ahogy az is, hogy milyen rendszerességgel, milyen termékekkel vitalizáljuk a bőrt.

Sárközy Ágota, az Argital Magyarország vezetője felhívta rá a figyelmet, ami a bőrünkre kerül, az bekerül az emberi szervezetbe. A kozmetikumok kiválasztásakor éppen ezért nagyon oda kell rá figyelni, hogy mit tartalmaz az adott termék, hiszen a hangzatos reklámfogások könnyen megtéveszthetik a vásárlókat. Ajánlott tehát tudatosan megnézni a kozmetikum címkéjét és tájékozódni az azon szereplő anyagokról.

Mint fogalmazott, az utóbbi időben egyre népszerűbbé váltak az agyagkozmetikumok, ami 10-20 éve nem volt még divat. A tengeri zöld agyagot, mint kozmetikai alapanyagot ugyanakkor az Argital az elsők között fedezte fel újra 43 évvel ezelőtt. Azért újra, mert már az ókori fejlett civilizációkban is ismert volt. Használták a maják, az aztékok, az egyiptomiak, több évszázada alkalmazzák Kínában, a világháborúk során Európában számtalan katonát mentett meg a vérhastól és a kolera járványtól.

„A legtöbb embernek rossz a bőre, hiszen egészségtelenül táplálkozunk, szennyezett a levegő. A zöld agyagnak viszont olyan szívó hatása van, ami valósággal kivonja a méreganyagokat a bőrből. Emellett fertőtlenít, nyugtat, harmonizál és bársonyossá tesz, tehát joggal lehet nevezni a bőr védőszentjének is” – sorolta.

Hozzátette, az Argital tengeri zöld agyag életadó erőket hordoz és szárítási eljárás során sok hőenergiát abszorbeál a Napból. Az agyag egyedülálló tulajdonságai miatt ideális alakformáló és természetes öregedést gátló szubsztancia is egyben, amely védi a bőrfunkciókat és megőrzi a bőr fiatalságát a benne rejlő fényerők és a nagyon finom kozmikus illatok segítségével, amelyek a Föld középpontja felé törekedtek.

Az Argital zöld agyag a földtörténet meghatározott időszakában jött létre, mintegy 7 – 16 millió évvel ezelőtt, amikor a Föld vitális erőkben különösen gazdag volt. Ezek az ősi és különleges erők konzerválódtak és őrződtek meg az agyagrétegekben, és szabadulnak fel bőkezűen a tengeri zöld agyag alkalmazásakor.

A tudatosság legmagasabb szintje, új minőség születik


Sárközy Ágota elmondta, dinamikusan nő azoknak a vállalatoknak a száma, melyek növénytermesztés közben törekednek arra, hogy azzal a termőtalajt se tegyék tönkre. A zöld agyag Dél-Szicíliából származik: a kitermelés olyan helyen történik, ahol teljesen tiszta és szennyeződésmentes a levegő, nagyon sok a napsütés, és a tenger közelsége miatt szeles az időjárás az év túlnyomó részében. A teljesen természetes zöld agyaggal és a biodinamikus termesztésből származó növényekkel társított kozmetikumok egy új minőségeszményt képviselnek.

Sárközy Ágota, az Argital Magyarország vezetője arról beszélt, az olasz márka esetében nem marketing alapú a termékfejlesztés, amikor divatossá tesznek egy új hatóanyagot, hanem egyedi receptúra alapján készítik a kozmetikumokat, sorozatgyártás nélkül.

„A tudatosság legmagasabb szintje, amikor nemcsak a hatóanyag képvisel kiváló minőséget, hanem a gyártás teljes folyamata is közvetíti azt. A biodinamikus termesztésben résztvevő üzemek környezetbarátok, és a termékek útja az elejétől a végéig fenntartható és emberléptékű. Nem használnak vegyszereket, úgy alakítják ki a termőföldet, hogy azt ne zsákmányolják ki műtrágyával. Eleve vadon termő vagy ilyen termesztésből származó gyógynövényeket vesznek, és ez mind kihat a kész termékek minőségére” – magyarázta.

Sárközy Ágota, az olasz márka forgalmazója úgy folytatta, a biodinamikus kozmetikumok fejlesztésénél nem csupán hatóanyagban, hanem folyamatokban is gondolkoznak. A gyártás úgy történik, hogy az életerő megmaradjon, és a termékkel élő folyamatokat adjanak át a fogyasztónak. Ezt egy sor olyan eljárással is segítik, mint a dinamizálás vagy ritmizálás.

Sárközy Ágota azzal zárta gondolatait, a biodinamikus termékekkel új minőség megszületésének vagyunk szemtanúi a kozmetikában. Az Argital évtizedek óta vallja ezt a szemléletet, visszatérő vásárlóik száma folyamatosan növekszik, ami egyben azt is jól mutatja, hogy az emberek egyre tudatosabban választanak kozmetikumokat.

Fotók (forrás: Argital)

 (x) Reklám

 

(x) Reklám

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 

(x) Reklám

 

  

 

Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven