Elfogadásra tanítanak Harsányi Zsuzsanna képei

Sajtó-, média- és társadalmi kapcsolatok. | 2023-03-09 12:03:36

Az életöröm mindannyiunké: különleges kiállítást láthatunk márciusban(x)

Fogyatékkal élők portrérajzaival nyílt különleges kiállítás nyílt a budapesti Klebelsberg Kastélyban. Az egész márciusban megtekinthető tárlat Harsányi Zsuzsanna grafikus- festőművész 17 képből és grafikából álló sorozatát mutatja be. A szervezők a művészet erejével igyekeznek közvetíteni a társadalom tagjai felé, hogy az öröm univerzális.

2023. március 31-ig látogatható Harsányi Zsuzsanna nemrég nyílt kiállítása a budapesti Klebelsberg Kastélyban. A grafikus-festőművész életöröm témájú 17 képből és grafikából álló sorozatát a Szent Vitus Alapítvány és a Lions Klubok Magyarországi Szövetségének együttműködésével mutatják be a közönségnek.

"A képek pozitív érzéseket sugároznak, a művészet erejével próbáljuk közvetíteni a társadalom minden tagja felé, hogy az öröm univerzális. A kiállítás látogatói betekintést kaphatnak a rajzok által a fogyatékkal élők mindennapjainak egy kis szeletébe, mutatva, hogy mennyire hasonlóak vagyunk mindannyian. A kiállítás elsődleges célja tehát az elfogadás és a társadalmi kohézió fontosságának erősítése" - mondta Harsányi Zsuzsanna, aki a kecskeméti Szent László Lions Club elnökeként és magánszemélyként is számtalan alkalommal szembesült a fogyatékkal élők őszinte örömével, mely arra inspirálta, hogy portrérajzok formájába öntse ezeket a pillanatokat.

A szervezők a kiállított képeket árverésre is bocsátják. Egy hónapon át,
 online formában a szentvitus.hu honlapon lehet licitálni a művekre, ahol a két szervezet támogatásával a képeket névlegesen örökbe lehet fogadni. Az Örökbefogadók neve, ha szeretnék, feltüntetésre kerül a tervezett későbbi egy éven át tartó vándortárlat folyamán az alkotások alatt, a támogatások összege pedig leírható a vállalkozások adóalapjából. Az árverés során befolyt pénzből a Szent Vitus Alapítvány KRESZ tanpályát szeretne kialakítani Nagykőrösön, autizmussal élő gyermekek közlekedésbiztonsági oktatása céljából.

A kiállítás időtartama:
2023. március 03. - 2023. március 31.
A kiállítás helyszíne:
Klebelsberg Kastély 1028 Budapest Templom utca 12 – 14.


A képek megtekinthetők online is: https://szentvitus.hu/jotekonysagi-kiallitas-arveres

Fotók (forrás: Szent Vitus Alapítvány)(x) Reklám

 

(x) Reklám

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 

(x) Reklám

 

  

 

Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven