Sajtóinformáció.huFenntarthatósági Témahét lesz az iskolákban 2016. április 18-22. között!


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) kezdeményezésére a köznevelésben 2016.

április 18-22. között először indul útjára a Fenntarthatósági Témahét (FTH) program, amely  a PontVelem Okos Program szervezésében, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szakmai támogatásával valósul meg. Célja, hogy a gyermekek már iskolás korban felismerjék a téma fontosságát és személyes érintettségüket, amivel sokat tehetnek a fenntarthatóságért, a Föld védelméért.

A Fenntarthatósági Témahét fővédnöke Dr. Áder János, köztársasági elnök.

A témahétre az iskoláknak regisztrálnia kell!

Hogyan segíti a Fenntarthatósági Témahét programja a gyermekek szemléletformálását?

A Fenntarthatósági Témahét a kerettantervekre épülve valósul meg iskolai, illetve internetes környezetben. A témahét során több különböző interaktív programmal aktivizálják az iskolákat, tanárokat és diákokat:

  • A résztvevő iskolákban előre kidolgozott, online letölthető óratervek alapján kerülnek a fenntarthatósággal kapcsolatos tanórák és foglalkozások megtartásra.
  • Korosztálytól függően országos versenyek (Fenntarthatósági Kupa, Rajzpályázat) kerülnek lebonyolításra értékes díjakért.
  • Általános iskolások részére meghirdetnek egy 4 hetes szelektív hulladékgyűjtési versenyt.
  • Buzdítják a téma iránt elkötelezett szakembereket és lelkes véleményformálókataz iskolai programokban való önkéntesi részvételre. Az iskolának lehetősége van felvenni a kapcsolatot az önkéntes óraadókkal és eldöntheti, kit fogad az iskolában.
  • A program támogatja az iskolák helyi kezdeményezéseit.
  • Április 22-én a Föld napján tartják a Témahét záró konferenciáját az OFI szervezésében, neves előadókkal, izgalmas programmal, amire várják a jelentkező pedagógusokat.


A szervezők szeretettel várják az iskolák csatlakozását, az önkéntes óraadók jelentkezését és a diákok részvételét is a versenyeken, hiszen igazán tartalmasnak és hasznosnak ígérkezik az első Fenntarthatósági Témahét.Média száma
1
Megtekintés
5704 / 86
Dátum
2016-04-05
Tartalom azonosító
10486
ED