Sajtóinformáció.huElérhető már az okosvilágítás


 A Philips Hue névre keresztelt otthoni világításra lettünk figyelmesek. Hiszen van már okostelefon, okosóra és most kezd térhódító útjára indulni a háztartási okos, vagyis a telefonról vezérelhető világítás.

Hogyan is működik? 

Beüzemelés:

Philips HUE (24)A beüzemeléshez nincs szükség talán még arra sem, hogy a használati utasítást elolvassuk. Hiszen aki egy ilyen Philips Hue LED világítást vásárol, az már tudja, hogy szükségünk van egy okos telefonra is. Mi ettől függetlenül azért elakartuk olvasni a használati útmutatót, de csak egy kis összehajtott papírt találtunk, ami több nyelven arra utal, hogy milyen weboldalon érjük el a gyártói specifikációt, és a mindenre kiterjedő segítséget. A dobozban lévő wi-fi egységet egyszerűen egy kábel segítségével az otthoni routerbe csatlakoztatjuk és a középső gomb megnyomásával már életre is kel. Ez az élet kék fényben világító kör visszajelzés a gomb körül és három kis LED, ami gondolom a három szakasz, vagyis a három fogyasztónk kontroll jelzése.

Philips HUE (25) másolataMi ezután tekertük be a LED izzókat a lámpáinkba és kapcsoltuk fel a villanykapcsolót. Nagy meglepetésre nem került sor, hiszen sima egyszerű hideg fehér fényt kaptunk. Ekkor jutott eszembe, hogy elfelejtettem a legfontosabbat a telefonról való irányíthatóságot. Ehhez le kell tölteni egy applikációt, ami tök egyszerű, hiszen a Play Áruház keresőbe csak be kell írni, hogy Philips Hue és azonnal kidob több lehetséges programot. Az egyiket véletlen szerűen letöltöttem és azzal próbáltam a technikát. Azonnal kezelte a rendszert. Philips HUE (24) másolataLehet egyforma színben tündököltetni a lakást, de lehet akár mind a három lámpát más és más színűre állítani. A színválasztás tárháza kimeríthetetlen. Érdemes több applikációt is kipróbálni, hiszen olyan is van, ami a szavanna hangulatát, vagy éppen a tenger morajlását imitálja. Ilyenkor nem csak fény, hanem hanghatás is van a telefonunkon. Persze a telót ekkor érdemes bluetoothon keresztül az otthoni hangrendszerhez csatlakoztatni a legjobb élmény érdekében. Ez nem próbáltuk ki de gondoljuk milyen lehet. A LED fényforrások képesek az változó fényerőt és színeket biztosítani.Philips HUE (23) másolata Többek között akár stroboszkópot is, ami az a gyors egymás utáni felvillanás, ami a szórakozóhelyeken, vagy koncerteken szokott népszerű lenni. Itt most akkor meg is említjük, hogy házibuli estén felér egy jó kis hangulatvilágítással, akár zenei ritmusra, vagy egyszerűen hangulatvilágítás képen.

De nem csak erre jó a Philips Hue világítás. 

Folytatás a Tesztvilag.hu-n olvasható erre a szövegre kattintva!Média száma
1
Megtekintés
5507 / 86
Dátum
2015-12-27
Tartalom azonosító
10449
ED